Registrirajte se Prijava

Novosti

Svi članci   RSS

NOVA KNJIGA - Praktičan uzgoj maslina

 

Sinaj BulimbašićU izdanju poljoprivredno nakladničke zadruge AGROKNJIGA iz Splita, ovih je dana tiskan jedinstveni praktikum u uzgoju maslina pod naslovom PRAKTIČAN UZGOJ MASLINA, autora Sinaja Bulimbašića.

U izdanju poljoprivredno nakladničke zadruge AGROKNJIGA iz Splita, ovih je dana tiskan jedinstveni praktikum u uzgoju maslina pod naslovom PRAKTIČAN UZGOJ MASLINA, autora Sinaja Bulimbašića.

Praktičan uzgoj maslinaU vrlo sažetom i za maslinare vrlo pristupačnom tekstu, pisanom na jeziku uzmorskog težaka, uz velik broj fotografija u boji, autor nas upoznaje s osnovama uzgoja maslina, počevši od pripreme tla za sadnju, izbor sorata, upoznavanje s fiziologijom stabla masline, te sam čin sadnje. Nadalje, čitatelj -maslinar uz praćenje teksta i fotografija može naučiti navrćanje, ali i razmnožavanje i proizvodnju sadnica, njegovanje mladih maslina i formiranje željenih uzgojnih oblika. Knjiga nas vodi iz poglavlja u poglavlje upravo onim redoslijedom, kako nam i pristižu radovi u masliniku, zaštiti masline od bolesti i štetnika i gnojidbi i ishrani masline s kalendarom radova, kao i s uništavanjem korova i navodnjavanjem u masliniku. Posebno su interesantna poglavlja o berbi, preradi, čuvanju i trženju ulja, kontroli kvalitete, ali i o konzerviranju maslina i proizvodnji aromatiziranog maslinovog ulja.

Ovakva knjiga, koja je namijenjena mlađim maslinarima, zaista je nedostajala na našem tržištu već dugi niz godina, a kako je iz godine u godinu sve veći broj novih maslinara, ona će popuniti prazninu u stručnom radu, posebno kao informativni priručnik i za starije maslinare.

Knjiga se po cijeni od 70,00 kuna (uključena i poštarina) može naručiti na mob. 098/185-66-30.

M.B.

 

 Komentari (1)
Ocijenite ovaj članak
Komentari
By roko @ 16. veljača 2008 1:09
Ma evo ja drzim ovu knjigu u ruci i jedna mi stvar nije jasna svi hvale ovu knjigu a ja uopce neznan zasto ???
Mene zanima jedna stvar ?? Prva rezidba maslina nigdi nema nikakav prikaz prvog reza masline kad ga napraviti kako ga napraviti a sve ovo sta se moze naci u knjizi moze se procitati i na interrnetu nista novo nista novo

Za komentar kliknite ovdje.
Ispis  

Arhiva

27. studeni 2015
Uvjeti uporabe
Izjava o privatnosti